fbpx

Odaberite svoje vozilo

VITARA

JIMNY

SWIFT

S-CROSS

SWIFT SPORT

IGNIS

SWACE

ACROSS

Odaberite najbliži salon

ATT Suzuki

Put Duja 16 021 / 503 - 335 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ATT Dubrovnik

Josipa Kosora 18 020 / 313 - 636 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Šibenik

113. šibenske brigade 86b 022 / 340 - 688 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Zadar

Slavka Batušića 6
(kod Sabunjara)
023 / 326 - 592 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upišite vaše podatke

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti AUTO ZA TREĆE TISUĆLJEĆE d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Put Duja 16, Split

PAŽNJA: Ako primjetite neki od ovih 5 znakova, vrijeme je za zamjenu akumulatora

Po hladnoći akumulatorima slabi kapacitet, jer se s padom temperature usporava njihova kemijska reakcija, naročito starijima

Jesen je već ovdje i stiže zima pa vrijeme je da vaš automobil kao i svake godine prilagodite novim okolnostima. Između ostalog postat će hladnije i pravo je vrijeme da obratite pozornost na akumulator koji, ako je star prvi poklekne pred minusima.

Malo je stvari u danu gore od toga kad ujutro ne uspijevati pokrenuti automobil i zato vam donosimo pet stvari na koje treba obratiti pozornost kako biste se po pitanju akumulatora dok još stignete i dalje vozili bez problema.

Najočitiji problemi zbog dotrajalog akumulatora su poteškoće već na početku zime jer je je zadužen za pružanje električne energije kao bi se pokrenuo motor. Međutim, ako ga je prilikom davanja kontakta teško pokrenuti, to može biti pokazatelj da baterija više nema potrebnu snagu.

Još jedan od uobičajen pokazatelja je manji intenzitet svjetala nego inače, i vanjskih i unutarnjih, bilo lampica na kontrolnoj ploči, bilo svjetla kabine i slično. No to se ne događa zbog problema sa žaruljama, već zato što akumilatoru ponestaje energije.
Loš i slab akumulator može poremetiti rad sustava poput klima uređaja, sustava ubrizgavanja, pumpe goriva, središnjeg zaključavanja, ili električno pokretanih stakala. Ako primijetite čudno djelovanje kod bilo koje od ovih stavki, moguće je da je također riječ o problemu s akumulatorom.
Ostali sustavi automobila također ovise o energiji, poput radija, sata ili ekrana putnog računala. Ako se sat reprogramira, ekran se zacrni prije nego se pojavi grafika, ili ste zgubili pohranjene radio stanice, sve to može biti zbog toga što baterija ne radi kako bi trebala. Akumulatori novijih automobila sa start/stop sustavima pak imaju svoje zakonitosti kod svog rada.

Ostavili smo za kraj najočitije: upozorenje na nadzornoj ploči koji upozorava na nedostatan napon akumulatora no tada je već vrijeme za kontrolu ili kupnju novog, a može se desit da je već zapravo kasno i za pokretanje vozila u tom trenutku...

Naš savjet

Ako vaš automobil treba zamjenu akumulatora imajte na umu da nakon pet, šest ili deset godina ništa na autu više nije kao novo i svi uređaji traže više struje nego kad su bili novi. Stoga je prilikom zamjene poželjno da novi akumulator bude bar 5 do 10 posto snažniji od originalnog, međutim na to u klasičnoj trgovini autodijelovima često ne paze, već vlasniku prodaju akumulator prema podacima iz kataloga koje je propisao proizvođač automobila.

Svi se kasnije na temelju toga ograđuju od bilo kakve odgovornosti, jer će akumulator stradati prije predviđenog vremena, pa ljudi pričaju da, ako je u pitanju zamjenski akumulator, da nisu iste kvalitete kao originalni. Ne, uopće nije stvar u akumulatoru, nego u automobilu - prenosi Jutarnji list.

Zamjenu akumulatora možete napraviti u našem servisu, a za dogovor termina molimo da kontaktirate na broj 021/507-919 ili putem online putem ovog linka