fbpx

Odaberite svoje vozilo

VITARA

JIMNY

SWIFT

S-CROSS

SWIFT SPORT

IGNIS

SWACE

ACROSS

Odaberite najbliži salon

ATT Suzuki

Put Duja 16 021 / 503 - 335 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ATT Dubrovnik

Josipa Kosora 18 020 / 313 - 636 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Šibenik

113. šibenske brigade 86b 022 / 340 - 688 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Zadar

Slavka Batušića 6
(kod Sabunjara)
023 / 326 - 592 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upišite vaše podatke

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti AUTO ZA TREĆE TISUĆLJEĆE d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Put Duja 16, Split

Druga generacija obiteljskog crossovera: Izgledom robusniji, tehnološki superiorniji

SUZUKI SX4 S-CROSS interijer, performanse i cijena

Suzukijev obiteljski crossover SX4 S-Cross u drugom generacijskom izdanju tehnološki je superiorniji od prethodnika, a izgledom robusniji. Novi S-Cross postao je istinski SUV, moćnog izgleda i visokog stupnja funkcionalnosti. Naime, iza snažnog i upečatljivog dizajna, u novom S-Crossu krije se impozantna snaga, visoka učinkovitost, pogon na sve kotače, te najnoviji sigurnosni sustavi, kao i brojna komunikacijska tehnologija. LED svjetla sada su serijski dio opreme, dok prethodnik nije imao stražnja LED svjetla.

Već od osnovnog paketa, S-Cross druge generacije opremljen je svim mogućim sustavima aktivne i pasivne sigurnosti. Naravno, tu su neizbježni ABS i ESP, bez kojih danas novi automobil ne može ni izaći iz tvornice, ali i preventivni sustavi za predviđanje i izbjegavanje eventualnog sudara, potom upozorenje na vozilo u mrtvom kutu, kao i aktivni radar za prepoznavanje pješaka, adaptivni tempomat, zadržavanje vozila u traku... Automatski sustav kočenja pomoću dvostrukog senzora (DSBS) koristi monokularnu kameru i laserski senzor koji određuju postoji li opasnost od sudara s vozilom ili pješakom.

Nakon otkrivanja potencijalnog sudara, DSBS sustav upozorava, a ako shvati da reakcija izostaje, primjenjuje automatsko kočenje, sve ovisno o situaciji. Adaptivni tempomat u kombinaciji sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem koristi i funkciju Stop & go. Sam ubrzava i usporava, kako bi vozač održao sigurnu udaljenost od vozila ispred. Stop & go funkcija može čak i potpuno zaustaviti vozilo kad je potrebno te zatim početi pratiti vozilo ispred ako ponovno krene unutar dvije sekunde, kao što je slučaj u prometnoj gužvi.

Novost je kod S-Crossa, koji je mutirao iz crossovera u klasični SUV, i u unutrašnjosti. Kod prethodnika je multimedija bila ukomponirana u instrumentnu ploču, dok je sada ona odvojena i nalazi se iznad nje. U najbogatijoj opremi tu je i 9-inčni zaslon koji prikazuje najnovije praktične digitalne značajke, uključujući Apple CarPlay®, Android Auto™, prepoznavanje glasa i hands-free Bluetooth® opciju poziva.

107

Držeći vas povezane s vozilom, također prikazuje informacije kao što su potrošnja goriva, doseg vožnje, SHVS (blagi 48-voltni hibridni pogon) protok energije, razna upozorenja, prikaz stražnje kamere, prikaz 360 kamere i stražnje parkirne senzore. U srednjem paketu opreme (Premium GL+) ugrađeni su prednji i stražnji parkirni senzori uz kameru za vožnju unatrag, dok je dodirni zaslon veličine 7 inča. Tu je i automatsko paljenje svjetala, kao i maglenke, sklapanje vanjskih retrovizora na struju, u koje su integrirani pokazivači smjera. U najbogatijem paketu opreme (Elegance GLX) dolazi i kamera od 360 stupnjeva te, naravno, kožna sjedala, navigacija, 9-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Jedini benzinac u ponudi je i dalje 1,4-litreni BoosterJet s blagim 48-voltnim hibridnim sustavom od 129 KS, koji prilikom pretjecanja ili u nekim drugim situacijama daje dodatnih 14 "konja" i 50 Nm okretnog momenta, a istodobno utječe na manju potrošnju benzina, a samim time i na manje emisije CO2. Pogon je, kao i kod prethodnika, na prednje ili sve kotače (AllGrip), ovisno o izboru kupca.

AllGrip Select s četiri lako upravljiva načina rada (Auto, Sport, Snow i Lock) čini ga praktičnim za odabir 4×4 pogona, koji najbolje odgovara uvjetima vožnje. Elektronički kontrolirani 4×4 sustav konstantno prilagođava količinu okretnog momenta isporučenog na stražnje kotače, te koristi ESP®, snagu motora, servo upravljač i druge sustave u vozilu za što bolju učinkovitost i realizaciju ova četiri načina vožnje. Također, kupci imaju mogućnost izbora ručnog ili automatskog mjenjača, oba sa šest stupnjeva prijenosa.

Suzuki je oduvijek bio sinonim za odličan odnos uloženog i dobivenog, tako da cijena novog S-Crossa kreće od 147.200 kuna za osnovni model, dok srednji paket opreme kreće od 158.900 kuna. 

Sviđa ti se NOVI S-CROSS?

REZERVIRAJ probnu vožnju novog S-crossa još danas OVDJE!

 

Izvor: Slobodna Dalmacija / piše Zdravko Juričko