fbpx

Odaberite svoje vozilo

NOVA VITARA

JIMNY

SWIFT

NOVI S-CROSS

SWIFT SPORT

IGNIS

Swace

Across

Odaberite najbliži salon

ATT Suzuki

Put Duja 16 021 / 503 - 335 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ATT Dubrovnik

Josipa Kosora 18 020 / 313 - 636 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Šibenik

113. šibenske brigade 86b 022 / 340 - 688 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Zadar

Slavka Batušića 6
(kod Sabunjara)
023 / 326 - 592 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upišite vaše podatke

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti AUTO ZA TREĆE TISUĆLJEĆE d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Razmišljate o kupnji hibrida? Evo što sve što trebate znati!

Što su hibridna vozila? Koliko im traju baterije? Jesu li državni poticaji na hibride još u igri? Ova i slična pitanja o hibridnim vozilima danas postaju sve češća. Zato smo za vas pripremili sve što bi trebali znati na jednom mjestu

 

Što su Hybrid vozila?

Hibridi, hibridna, EKO ili zelena vozila, najjednostavnije kazano su automobili koji kombiniraju dva različita pogona ili izvora energije. Dakle, uz klasične pogone na benzin i dizel, možemo čak i reći da je vozilo koje koristi plin također hibridno, ali se sve pojam „hybrid“ sve više veže uz kombiniranje klasičnog benzin/dizel pogona s električnom energijom.

Ogroman rast prodaje hibrida

U prva tri mjeseca 2021. godine u EU ih je prodano preko 232 tisuće, što je porast od 45% u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. Ukupni udio u prodaji sada im je 9,4%, dok je 2019. godine iznosio 4,9%.

Treba li mi šteker za hibrid?

To prvenstveno ovisi o tome koji hibrid planirate kupiti. Naime postoje dvije vrste hibrida, oni koji se pune putem kabela i utičnice, takozvani plug-in hybrid (potpuno električni automobili), kao i oni koji nemaju štekere i utičnice nego se pune u vožnji. Takve hibride koji se pune u vožnji još dijelimo na full hibride (jaki) te mild (blagi) hibride. Naravno, hibridi s utičnicom su autonominiji zbog veće i teže baterije, ali zato su i nešto skuplji dok su blagi hibridi cjenovno najpovoljniji.

Koja je razlika između blagih (mild) i jakih (full) hibrida?

Jaki hibrid tijekom vožnje pruža dodatnu snagu koja u kombinaciji s motorom smanjuje potrošnju goriva. Obzirom da je električni motor ugrađen u pogon, on se može prebaciti samo na elektro način rada, iako zbog manje baterije to najčeće bude na ograničenim relacijama ili u gradskoj vožnji. Ukoliko vam se baterija isprazni, normalno ćete nastaviti vožnju na dizel/benzin dok se baterija napuni. A takva manja baterija, znači i brzo punjenje u vožnji. Uz blage hibride, paralelni hibridni sustav općenito se smatra najboljom hibridnom opcijom za vozače koji skupljaju mnogo kilometara.

Za razliku od jakih hibrida, blagi hibrid ne može voziti samo na struju, već se struja isključivo koristi kao pripomoć glavnom pogonu, čime on štedi energiju, time i potrošnju.

Koliko mogu napraviti kilometara s hybridom?

Naravno, opet ovisi o kakvom tipu hibrida se radi. Potpuno električno auto (plug-in) koje se puni preko utičnice može preći određenu kilometražu koja naravno ovisi i o brzini, korištenju klimatizacije, radi li se o gradskoj ili otvorenoj vožnji itd. I naravno, morate imati na umu gdje možete napajati strujom vašeg ljubimca, obzirom da je ta infrastruktura u Hrvatskoj još uvijek nije dovoljno razvijena. Trenutno je puno bolja opcija jakih ili blagih hibrida koji po tom pitanju nisu ništa različiti od ostalih auta. Jednostavno, kad se kazaljka spusti do rezerve natočite gorivo na pumpi i nastavljate dalje, a vaše baterije se pune svaki put kad krenete kočiti ili to radi benzinski motor.

Gradska vožnja, da ili ne?

Upravo su ovakvi hibridi kao stvoreni za gradsku vožnju i gužve, gdje potrošnja goriva zna eksponencijalno rasti. Realno, vožnja po gradu rijetko kad i gdje prelazi preko 80km/h što hibridu ide u prilog! To znači da biste vi praktički po gradu vozili na struju, obzirom da hibridi najčešće voze do te brzine na električni pogon.

Jesu li hibridi sigurni?

Apsolutno u odnosu na bilo koje drugo vozilo klasičnog pogona.

Kako im baterije funkcioniraju zimi?

Jednako pouzdani kao i klasični automobili.

Jesu li hibridi skuplji od klasičnih pogona na benzin i dizel?

Logično je da su dva kombinirana izvora energije skuplja varijanta od samo jednog izvora, no prije par godina Vlada je smanjila obračun trošarina pa je time i značajno smanjena razlika u odnosu na benzince i dizelaše. Nadamo se da će ta razlika u dogledno vrijeme biti i dodatno smanjena zbog raznih zelenih politika koje žele potaknuti potrošače da se prebace na ovakav tip pogona. Još kad svemu pridodamo razliku na uštedi goriva, kao i na održavanju (jer se se neki djelovi kod hibrida manje troše nego kod klasičinih pogona, recimo kočnice), onda možda čak možemo reći da su hibridi dugoročno i isplativiji.

Državni poticaji za kupnju hibrida?

Nažalost, zakasnili ste! Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je trajno obustavio dodjelu sredstava jer su sva sredstva potrošena još u srpnju prošle godine. Nadamo se da će u skorom razdoblju ponovo biti poticaja, no svakako provjerite u vašoj banci daju li oni određene povoljen kredite ili poticaje za hibridna vozila. Znamo da neki jesu jer su stranke već kod nas na taj način kupovale hibridna vozila.

Čiji su hibridi najbolji?

Tržište hibrida je svakim danom sve veće, a odgovor na ovo pitanje pored objektivnih razloga za kupnju, mogu biti i oni subjektivni svakog kupca. Tako Auto moto sport, jedan od portala koji se bavi ovom tematikom piše kako se pregledom hrvatskog tržišta hibrida ističu upravo sjajni Suzukijevi modeli. To potvrđuje i jedan od statističkih podataka o prodaji automobila u srpnju 2021., po kojem ispada da je od svih prodanih modela Suzukija, čak 81,7 posto njih bilo hibrid. Čak duplo više prodanih hibrida od drugoplasirane konkurencije.

Zašto uopće kupiti hibrid?

- Iste performanse, manja potrošnja!

- Niža trošarina i ekološka osviještenost: na hybridna Suzuki vozila plaćate manju trošarinu i brinete se za okoliš.

- Manje kvarova: Jedna od prednosti Suzuki hybrid motora s četiri cilindra je puno manji postotak kvarova.

- Niža potrošnja: Smanjuje se potrošnja goriva, kod Suzuki Swifta potrošnja u kombiniranoj vožnji pada čak na 3.9 l.

- Smanjen CO2:  Stvara se manja emisija CO2

 

Snaga 1.4 turbo motora!

Uživajte u novom HYBRID vozilu već od 95.186 kuna. To je odlični povišeni obiteljski monovolumen Suzuki IGNIS

U svim vozilima nalazi se snažni četiricilindarski motor čija će vas snaga iznenaditi. Prijelaz na 48-voltnu instalaciju, u sustavu elektromotor-generator, omogućuje bolju energetsku bilancu automobila, dakle dodatno se smanjuje potrošnja goriva i emisija štetnih plinova!

Koji su sve modeli Suzuki Hibrida?

MILD (blagi) HYBRID: IGNIS, SWIFT, S-CROSS, VITARA

FULL (jaki) HYBRID: SWACE

PLUG-IN: ACROSS

 hibridi

Ukoliko imate još bilo kakvo pitanje, budite slobodni kontaktirati naše divne prodajne predstavnike koji će zasigurno otkloniti sve vaše nejasnoće.

#hybrid #hibridi #suzuki #suzukihibridi #hibridnavozila #autanastruju #hibridnaauta #hibridnavozila #autamalepotrošnje

Pridružite nam se!

Pridružite se tisućama pretplatnika našeg newslettera. Primajte jednom mjesečno obavijesti o Suzuki novostima i posebnim pogodnostima!

Prihvaćam izjavu o privatnosti AUTO ZA TREĆE TISUĆLJEĆE d.o.o.

ATT Suzuki
Put Duja 16, Split
Tel salon: 021/503-335
Tel servis: 021/507-919
e-mail: att@suzuki-split.hr

Radno vrijeme
Prodaja
Ponedjeljak – Petak: 8:00-20:00
Subota: 8:30-13:00

Radno vrijeme
Servis
Ponedjeljak – Petak: 8:00-16:00

Subota: 8:00-12:00

Image
Image
Image