Suzuki S-cross hybrid je novi, snažni i moderni nasljednik popularnog Suzukijeva SX4 modela. Iskazuje žeđ za avanturom, dok snažnim i sigurnim stavom, odražava karakter točno onakav kakav on ustvari i jest. Ovaj veliki avanturistički SUV svojom cijenom i modernom tehnologijom vlada tržištem automobila. Odvažite se testirati Suzuki S-crossa i pustite da vas mašta ponese. Bilo da je riječ o sportskom događaju, obiteljskom okupljanju ili aktivnom odmoru na otvorenom Scross ima dovoljno mjesta za smještaj bilo koje i bilo kakve vaše avanture jer na raspolaganje vam nudi veliki prtljažni prostor od čak 430 litara. Pun dinamike, snage i prostranosti, rođeni je novi istraživač, vozilo za avanture. Planine, šume, snijeg, kiša ništa ne može stati S-crossu na put. 

suzuki 1 mali

DIZAJN

s cross logo mali


Suzuki vam s ponosom predstavlja svoj potpuno novi S-CROSS, koji je prvenstveno dizajniran kako bi zadovoljio dinamične potrebe modernih vlasnika SUV-ova, u svim fazama i potrebama njihovih života.

Novi S-CROSS je istinski SUV, moćnog izgleda i visokog stupnja funkcionalnosti. Naime, iza snažnog i upečatljivog dizajna, novi S-CROSS ponosi se impozantnom snagom, visokom učinkovitošću, pogonom na sve kotače, te najnovijim sigurnosnim značajkama, kao i brojnim komunikacijskim tehnologijama.

 

suzuki 1 mali

Krovni nosači LED glavna svjetla Aerodinamička zrcala Prednja svjetla za maglu (GL+ i GLX) Kotači i gume Prednji kraj Stražnja LED svjetla

Unutrašnjost auta

DVOZONSKA KLIMA POVEZIVANJE TEMPOMAT I LIMITATOR BRZINE GRIJAČI PREDNJIH SJEDALA IZGLED KONTROLNE PLOČE PODESIV UPRAVLJAČ VRHUNSKA KVALITETA KOŽNIH SJEDALA Automatski brisači i svjetla
 • Indigo
 • Dinamična crvena
 • Mineralna Gray
 • Canyon Brown
 • Cool biserno bijeli metal
 • Kozmički crni biserni metal
 • Galaktički sivi metal
 • Svileni srebrni metal
 • Svijetlo bijela

MOTORI

Novi BoosterJet motori

Dobijte najviše od njega.


Ispod poklopca motora novog SX4 S-CROSSa nalaze se dva potpuno novo dizajnirana turbo motora s direktnim ubrizgavanjem, koja su od starta u potrazi za maksimalnom energetskom učinkovitosti i što boljim performansama. Bez obzira na uvjete, s novim BOOSTERJETom po svom izboru, uvijek se možete osloniti na smanjenu potrošnju goriva spojenu s uzbudljivo agilnim performansama.

pic engine benzin

Turbo motor zapremine 1,4 litre pršti snagom iz najnižih okretaja, a pritom se diči štedljivošću u svim uvjetima. Jednako dobro nudi trenutna ubrzanja, za sportskiju vožnju, kao i puno okretnog momenta za vožnju autocestama i strmim uzbrdicama

 • fuel icon 5.4 Potrošnja (l/100km)
 • icon engine 130 Konjske snage (95 kW)
 • icon graph 235 Okretni moment (Nm)*
 • leaf icon 122 CO2 Emisija (g/km)*
Image

48V blagi hibridni sustav

HYBRID 48V

suzuki 1 mali


Novi 48V blagi hibridni sustav sastoji se od 48 voltnog ISG-a, generatora koji ima funkciju elektromotora, 48V litij-ionske baterije te 48V-12V transformatorom istosmjerne struje. S većom voltažom od klasičnog 12V sustava, povećava se energija prikupljena usporavanjem kao i količina pomoći elektromotora kako bi se smanjila potrošnja goriva i povećale performanse vožnje. U normalnim uvjetima vožnje sustav daje prednost ekonomičnosti odn. smanjenoj potrošnji goriva, dok u slučajevima kad prepozna da vozač zahtijeva jače ubrzanje, sustav elektromotorom dodaje dodatni okretni moment pogonskom motoru, koristeći jednu od dvije nove funkcije (torque fill control – kontrola dopune okretnog momenta ili torque boost – pojačanje okretnog momenta).

hyibrid

suzuki 1 maliVRSTE MJENJAČA

TEHNIKA

ALLGRIP suzuki 1 mali
svaku situaciju možete promijeniti u uzbuđenje i užitak. Od zavojitih cesta do neravnog terena, do pljuskova ili snježnih uvjeta, možete upravljati svojim kotačem za uzbudljivu vožnju. Budite aktivniji, budite slobodni. Izbor je u vašim rukama.

ALLGRIP

ALLGRIP – Sport način rada
Poboljšava vožnju u zavojima, dodajući više momenta na stražnje kotače, pritom osiguravajući bolji odaziv motora, čime optimizira karakteristike motora i pogona.


ALLGRIP – Snow način rada

Optimalan za snježne, neasfaltirane i druge skliske površine jer poboljšava prianjanje tijekom ubrzavanja te povećava stabilnost.


ALLGRIP – Auto način rada

Prioritet programa je štedljivost u tipičnim svakodnevnim vozačkim uvjetima, gdje se pogon automatski prebacuje u 4WD kada se otkrije proklizavanje.

ignis android


ALLGRIP – Lock način rada

Za izvlačenje vozila iz dubokog snijega, blata ili pijeska sustav razdjeljuje više okretnog momenta na stražnje kotače, odnosno tamo gdje ga treba. Pritom su ESP sustav i druge nadzorne tehnologije optimizirane u korist oslobađanja automobila. Lock način rada automatski se prebacuje na Snow način rada pri brzinama iznad 60 km/h.

ignis carplay
POVEZIVANJE

Funkcionalnost za svaki zadatak

Pametni telefoni povezani su preko zaslona i audio works sučelja s Apple CarPlayem, te MirrorLinkom. Spajanjem kompatibilnog iPhonea preko USB-a, Apple CarPlaya omogućuje pristup glazbi, dobivanje uputa, telefonske pozive, slanje i primanje poruka, a sve to samo s glasovnim naredbama ili dodirom na audio zaslonu. MirrorLink omogućuje pristup raznim aplikacijama pametnih telefona preko sedam inčnog zaslona osjetljivog na dodir # Ovisno o modelu mobilnog uređaja.

AUTO STOP START SUSTAV

AUTO STOP START SUSTAV

Zaustavljanje rada motora istovremeno sa zaustavljanjem automobila. Primjerice, na semaforu, smanjuje potrošnju goriva, emisiju ispušnih plinova i buku.

Ovjes visokih PERFORMANSI

Ovjes visokih PERFORMANSI

Omogućuje najbolju moguću kombinaciju užitka u vožnji, lakog rukovanja, naglašene udobnosti i tišine.

SUPERIORNA AERODINAMIKA

SUPERIORNA AERODINAMIKA

inženjerstvo potpomognuto nebrojenim računalima, koje obuhvaća i ispitivanje u aerodinamičnim tunelima, odavno su dokazali koliko poboljšan otpor zraka pojačava performanse te smanjuje potrošnju goriva ,pa je isto obilato korišteno u dizajniranju novog SX4 S-CROSS, koji ima najbolju aerodinamiku u razredu crossovera i SUV vozila.

SIGURNOST

Image

SEDAM ZRAČNIH JASTUKA

suzuki 1 mali


Dodatna zaštita dolazi iz prednjih i bočnih sigurnosnih zračnih jastuka, zračnog jastuka za koljena vozača, te zavjesa na lijevoj i desnoj strani vozila.

POMOĆ PRI KOČENJU

suzuki 1 mali


Sustav protiv sudara koristi refleksiju iz radarskog senzora s prednje strane vozila koji emitira milimetarske valove, te realizira napredne sigurnosne funkcije


Upozorenje

Sustav prepoznaje vozilo ispred i – ako postoji opasnost od sudara – upozorava vozača da upotrijebi kočnice. Vrijeme upozorenja može se određivati ručno, u postavkama


Automatsko lagano kočenje

Ako postoji opasnost od sudara, sustav dodatno primjenjuje lagano automatsko kočenje kako bi upozorio vozača na uporabu kočnice


Pomoć pri kočenju

Ukoliko postoji velika vjerojatnost sudara, a vozač snažno pritisne papučicu kočnice, sustav povećava silu kočenja, pomažući izbjeći sudar ili smanjiti štetu


Automatsko kočenje

Ako sustav utvrdi da je sudar neizbježan, automatski koči kako bi se izbjegao sudar ili smanjila šteta

Image

*Napomena: Automatski sustav kočenja pomoću radara (RBS) možda neće funkcionirati u određenim situacijama.

ESP (PROGRAM ELEKTRONSKE STABILNOSTI)

ESP (PROGRAM ELEKTRONSKE STABILNOSTI)

Ukoliko kotači gube trakciju automatski se podešava motor i kočnice kako bi pomogao vozaču održati kontrolu nad vozilom.

HILL-HOLD KONTROLA

HILL-HOLD KONTROLA

Funkcija kretanja na uzbrdici. Sprječava kretanje unatrag kada vozač pomakne svoju nogu s papučice kočnice na papučicu gasa.

SUSTAV NADZORA TLAKA U GUMAMA

SUSTAV NADZORA TLAKA U GUMAMA

Tlak se u svakoj gumi mjeri senzorom u zračnom ventilu. Prilikom pada bilo kakvog tlaka u gumama sustav upozorava vozača preko multifunkcijskog zaslona.

SIGURNOST ZAŠTITE PJEŠAKA

SIGURNOST ZAŠTITE PJEŠAKA

Prema Suzukijevom TECH konceptu, SX4 S-CROSS oblikom i dizajnom, rezultira strukturom koja učinkovito upija i raspršuje energiju u slučaju sudara i naleta na pješake.

PRILAGODLJIV TEMPOMAT

suzuki 1 mali

 

 


Sustav tempomata zajedno s radarskom podrškom kočenja konstantno mjeri udaljenost do vozila ispred, čime se mnogostruko povećava udobnost i sigurnost vožnje. Za održavanje razmaka, vozač ima na izbor dugu, srednju ili kratku udaljenost do vozila ispred, čime se automatski prilagođava i brzina novog SX4 S-Crossa-a:

Image

Stalna kontrola brzine
Ako postoji dovoljna udaljenost do vozila ispred SX4 S-Cross putuje na konstantnoj brzini.

Kontrola usporavanja
Ako vozilo ispred putuje manjom brzinom od SX4 S-Cross zadana se brzina automatski smanjuje, sve dok se ne uspije održati dovoljna udaljenost.

Kontrola ubrzavanja
Ako je vozilo ispred izašlo iz vozne trake, a udaljenost do sljedećeg vozila ispred je dovoljna, SX4 S-Cross automatski ubrzava i održava namještenu brzinu.