Testirali smo: kralj među maksi skuterima

Prilikom spomena imena Burgman mnogi poznavatelji skutera i motocikala s poštovanjem će klimnuti glavom i reći - Burgman je kralj među maksi skuterima.

I doista, već dugi niz godina Suzuki Burgman 650 je neprikosnoven u klasi luksuznih skutera. Njegov moćan izgled, divovska elegancija, kao i karakterističan zvuk pogonskog agregata su ga izdigli iz mora sličnih i postavili na sam vrh klase. Ime Burgman je zaživjelo i bez predznaka Suzuki. San svakog proizvođača vozila bilo na dva ili četiri kotača je da ima model čije ime predstavlja brend sam za sebe.

Burgman se vozi ležerno, rekli bismo gospodski. To je maksi skuter za uživanje u vožnji, koji ulijeva povjerenje svakim odvrtanjem ručice gasa i pri svakom kočenju. Na njemu će se udobno smjestiti dvije osobe, bez obzira na visinu i građu.

Sposoban je za duža putovanja, a da ne umara ni vozača ni suputnika. Naravno, svojom impozantnom pojavom nije stvoren za provlačenje između automobila koji čekaju u kolonama na semaforu, ali to i nije neki minus. Jer na ovom skuteru nitko vas neće doživjeti olako. S poštovanjem će ispoštovati vašu prednost na cesti, a kada vozite sredinom prometnice nikome neće pasti na pamet gurati vas u stranu.

Pogonski agregat s dva cilindra i vodom hlađen obujma 638 ccm s dvije bregaste i “điri” istiskuje “zdravih” 56 konjskih snaga pri 7000 “điri” uz 62 Nm okretnog momenta pri 5000/min. Suzuki Burgman koristi PAIR sustav koji ubacuje svježi zrak iza ispušnih ventila i time produljuje vrijeme izgaranja, a ujedno i pospješuje hlađenje.

Osim toga, sonda u ispušnom kanalu šalje podatke na temelju kojih elektronika mijenja mapu ubrizgavanja i na taj način priprema optimalnu smjesu goriva i zraka. Sve to naravno, utječe na fluidnost vožnje i nevjerojatno precizno doziranje snage.

Burgman sa začuđujućom lakoćom uz gradske savladava i zavojite prigradske ceste, a na autocesti pri većim brzinama je vrlo miran. Putnu brzinu od 140 km/h održava s lakoćom i spremno odgovara na nagla ubrzanja pri pretjecanju. Mjenjač možemo nazvati kombiniranim.

Burgman se može voziti potpuno automatski okretanjem ručice gasa, a pritiskom na tipku Power dobije se agresivniji odziv agregata, ako je to u nekoj situaciji potrebno, ili se radi o agresivnije nastrojenom vozaču. Drugi način mijenjanja brzina je ručni, uz pomoć dvije tipke na upravljaču kojima vozač “šeta”od prve do pete brzine. U tom modu, agregatu nije moguće naškoditi ubacivanjem iz pete u prvu brzinu, jer takve radnje elektronika jednostavno ne dopušta dok se ne postignu optimalni uvjeti.

Šasija od okruglih čeličnih cijevi održava krutost pri većim opterećenjima i elastičnost pri prolascima kroz zavoje ovog Golijata u svim režimima vožnje. Za udobnost se straga brine par amortizera kojima je moguće podešavati krutost opruga, a sprijeda teleskopska vilica promjera 41 mm.

O sigurnosti brine ABS sistem i prednji par diskova promjera 260 mm, a straga jedan disk promjera 210 mm. Snaga kočenja je zaista impresivna i uopće se ne osjeća ukupna masa skutera od 277 kg. Obujam spremnika goriva je 15 litara, a prosječna potrošnja Burgmana je 4,8 litara na 100 km.

Udobnost je na visini. Uz veliki pretinac koji se zaključava ispod volana, na raspolaganju je i ogroman prostor ispod sjedala koji broji 50 litara. U opremi Executive su grijane ručke, grijano sjedalo i električno podesivo prednje vjetrobransko staklo. Tu je i vrlo praktična i lijepo izvedena ručna kočnica uz koju se ovaj skuter može parkirati bez straha i na nizbrdici. Burgman plijeni svojom pojavom i bezvremenskim dizajnom.

Vrlo malo se je mijenjao u svojoj povijesti. Ruku na srce, nije ni bilo potrebno. Japanski inženjeri su od prve “pogodili” dizajn, a poslije su ga samo dorađivali. Posebno je važno napomenuti dobru prodajnu vrijednost koju ovaj skuter održava nakon više godina korištenja.

Suzuki Burgman 650 Executive namijenjen je poslovnim ljudima kojima treba sigurno i kvalitetno vozilo na dva kotača uz veliki prtljažni prostor. Namijenjen je i ljudima koji vole motocikle, ali sigurnije i zaštićenije se osjećaju na kotačima skutera. Isto tako i vozačima koji znaju cijeniti udobnost na koju su naviknuli u svojim automobilima, ali ih gužve na cestama prisiljavaju na alternativu, koja će ih sigurno razveseliti.

I naravno, namijenjen je i svim onima koji žele ostaviti dojam na cesti, a to će im sa Suzuki Burgmanom 650 Executive sigurno poći za rukom. Cijena Suzuki Burgmana 650 Executive je 93.690 kuna.

Tehničke karakteristike

Motor: 2-cilindarski, 4-taktni, vodom hlađen

Obujam: 638 ccm

Snaga 56 KS pri 7000/min

Okretni moment: 62 Nm pri 5000/min

Mjenjač: CVT

Dimenzije: 2265 x 810 x 1420 mm

Međuosovinski razmak: 1585 mm

Udaljenost od podloge: 125 mm

Visina sjedala: 760 mm

Masa: 277 kg

Potrošnja: 4,8 l/100 km

Ovjes: Teleskopska vilica, spiralna opruga, uljni amortizer (sprijeda); njihajuća vilica, spiralna opruga, ulji amortizer (straga)

Kočnice: Sprijeda dvostruki disk 260 mm, straga disk 210 mm

Gume: 120/70 R15 (sprijeda), 160/60 R14 (straga)

Cijena: testni model 93.690 kuna


 PIŠE: Zdravko Juričko

IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA