• Ledeno bijela
  • Čelično siva
  • Ahat siva
  • Ebanovina crna
  • Orah smeđa metalik
  • Baršunasto plava

across logo mali


Suzuki Across novi je plug-in hibrid 2,5 L benzinskim agregatom od 181 KS i 227 NM u kombinaciji sa 2 elektromotora; prednji 134 KW i 270 NM i stražnji 40 KW i 121 NM. Baterija kapaciteta 18,1 kWh znači autonomiju vožnje samo na struju od cca 75 km. Across će u svim verzijama biti upravljan E-CVT automatskim mjenjačem.

Suzuki Across je dug 4,635 mm, širok 1,855 mm i visok 1,690 mm s međuosovinskim razmakom od 2,690 mm. Prtljažni prostor od 490 litara se preklapanjem sjedala može proširiti sve do 1,604 litre.

Sve informacije o novom modelu očekujte u studenom 2020.

 

suzuki 1 mali

Suzuki plug-in hibrid


Prednost plug-in hibridnih (PHEV) vozila je u tome što se uz sve funkcije hibridne tehnologije mogu puniti iz vanjskog izvora napajanja. Sa svojom snažnijom baterijom mogu prijeći 75 km s nula emisija. Prebacivanjem u hibridni način rada štedi se trajanje baterije, dok se za dulja putovanja možete prebaciti u benzinski način rada.

Image

Unutrašnjost automobila

Hrabar i sportski dizajn ACROSS-a zrači samopouzdanjem sa svih strana. Robusnost robusnih i kutnih motiva koji obuhvaćaju cijeli automobil dodatno je poboljšana prepoznatljivim lukom blatobrana SUV-a, sportskom velikom maskom. Novi Suzuki Across izdvaja se iz mase i svima upada u oči.

MOTORI

pic engine benzin

2,5-litreni benzinski motor sa 184 konjske snage, okretni moment 227 Nm, elektromotor na prednjoj osovini 182 konjske snage (270 Nm), stražnji kotači 54 konjske snage (121 Nm)

TEHNIKA

Image

INTELIGENTNI POGON NA SVE KOTAČE (AIM)

suzuki 1 mali


Zadatak AIM-a je optimizirati 4x4 performanse za uvjete vožnje promjenom raspodjele okretnog momenta, leptira za gas, rasporeda stupnjeva prijenosa, kočenja i rada elektroničkog servo upravljača. Također podržava DriveMode Select NORMAL, ECO i SPORT načine.

 

ELEKTRIČNI SUSTAV 4X4

suzuki 1 mali


Samostalni stražnji motor E-4WD (električni sustav 4x4) pruža idealnu raspodjelu okretnog momenta za stražnje kotače, uzimajući u obzir uvjete vožnje. To povećava vuču i pruža pouzdanu stabilnost tako da možete upravljati vozilom čak i na skliskim površinama ceste.

Image

SIGURNOST

suzuki 1 mali


Suzuki Across izdvaja se iz mase ne samo zbog svoje plug-in hibridne tehnologije, već i zbog toga što koristi najnaprednije sustave za pomoć u vožnji kako bi vožnju učinio sigurnijom i pravi doživljaj, bilo da se radi o terenskoj cesti ili autocesti.

Sustav za sprečavanje sudara (PCS)

IuE5ew9CiUMm9mFH1yu6

PCS pomaže u sprječavanju sudara s drugim vozilima, pješacima i biciklistima neprestanim nadzorom ceste radarom milimetrske valne duljine i kamerom s jednom lećom, a ako se otkrije opasnost, pomoć pri kočenju automatski koči automobil.

Asistent za praćenje (LTA)

IuE5ew9CiUMm9mFH1yu6

LTA upozorava vozača i pomaže upravljaču ako je potrebno da ostane u sredini trake i spriječi ih da napuste traku ili cestu. Funkcije pomoćnika za praćenje (LTA): upozorenje na napuštanje trake, automatska korekcija upravljača, upozorenje na asfaltiranje, funkcija zadržavanja trake.

Prepoznavanje prometnih signala (RSA)

IuE5ew9CiUMm9mFH1yu6

RSA nadzire prometne signale i prikazuje ih na multi-informacijskom zaslonu u slučaju da to niste primijetili.

Prilagodljivi tempomat (DRCC)

IuE5ew9CiUMm9mFH1yu6

DRCC vam pomaže u vožnji na nekoliko načina: ako niste ispred vozila, on održava zadanu brzinu. U slučaju da imate drugo vozilo ispred sebe, držat ćete se na udaljenosti od njega tijekom vožnje. Ako se vozilo ispred zaustavi, zaustavit će ga i, kad ponovno krene, pokrenuti, a da pritom zadrži odgovarajuću udaljenost.

 

Monitor mrtvog prostora (BSM)

IuE5ew9CiUMm9mFH1yu6

BSM upozorava vozača na vozilo u stražnjem mrtvom kutu s osvijetljenom ili trepćućom ikonom na rubu retrovizora na zahvaćenoj strani.

Upozorenje o poprečnom prometu straga (RCTA)

IuE5ew9CiUMm9mFH1yu6

RCTA pomaže u izbjegavanju sudara prilikom izbacivanja s parkirnog mjesta. Kad se vozilo približi mrtvim kolima automobila, ikona na pogođenom retrovizoru treptat će.

 

e-poziv

IuE5ew9CiUMm9mFH1yu6

Ako je vozilo sudjelovalo u prometnoj nesreći, sustav automatski obavještava hitne službe u poruci koja sadrži točno mjesto na kojem je vozilo.

 

Automatski kočioni sustav

IuE5ew9CiUMm9mFH1yu6

Primjerice, kad se vozilo zaustavi pri svjetlu, električna parkirna kočnica drži vozilo kako bi spriječila da se vozilo kotrlja naprijed-nazad dok vozač ne pritisne papučicu gasa.