fbpx

Odaberite svoje vozilo

VITARA

JIMNY

SWIFT

S-CROSS

SWIFT SPORT

IGNIS

SWACE

ACROSS

Odaberite najbliži salon

ATT Suzuki

Put Duja 16 021 / 503 - 335 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ATT Dubrovnik

Josipa Kosora 18 020 / 313 - 636 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Šibenik

113. šibenske brigade 86b 022 / 340 - 688 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Perfekt auto Zadar

Slavka Batušića 6
(kod Sabunjara)
023 / 326 - 592 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upišite vaše podatke

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Izjavom o privatnosti AUTO ZA TREĆE TISUĆLJEĆE d.o.o. i slažete se s njom. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

Put Duja 16, Split

STIGAO ODGOVOR: Hoće li i ove godine biti državnih poticaja za električna auta?

Hoće li poticaja biti i ove godine? Evo što su poručili iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Hibridna i električna vozila postaju sve traženija u Hrvatskoj u posljednje dvije godine, a jedan od razloga zašto se tražilo 'vozilo više' bile su i državne potpore, poticaji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje su se dodjeljivale građanima za poticanje kupnje energetski učinkovitih vozila. Poticaji su se dijelili u dva navrata i oba puta podijeljeni su u rekordnom roku.

U odnosu na 2020. godinu, prošle godine dodjeljeno je 140% potpora više nego godinu ranije, obzirom da je fond imao na raspolaganju čak 105 milijuna kuna za nova električna auta.

Unatoč brojnim problemima s isporukama novih automobila zbog nestašice mikročipova u svijetu prošle godine, u Hrvatskoj je lani registrirano 45.289 novih vozila, gotovo 26% više nego u pandemijskoj 2020. godini (36.084), pokazuju podaci bbaze MUP-a.

Kolumnist auto-moto svijeta za Slobodnu Dalmaciju, Zdravko Juričko, 11. siječnja 2022. piše u svom tekstu: "Ako uspoređujemo dvije zadnje godine, onda je rezultat više nego dobar, ali kad pogledamo da je 2019., prije izbijanja epidemije korone, registrirano 62.938 novih vozila, onda je minus u odnosu na 2021. godinu čak 39 posto. U samom prosincu 2021. godine prodana su 2484 nova automobila, što je u odnosu na isti mjesec 2020. kada je registrirano 2078 vozila, povećanje od 19,5 posto. Konačna bilanca zapravo je mogla biti i bolja samo da je bilo dovoljno automobila za isporuku jer je zbog nedostatka čipova (poluvodiča) nastala „rupa“ u dobavi."

Najviše prodanih hibrida u Hrvatskoj je marke Suzuki

Značajan je podatak da je jako porasla potražnja za hibrdnim vozilima u Hrvatskoj. Recimo, prošle godine prodano je nešto više od 7000 hibrida, što blagih, jakih ili plug-in hibrida, dok je apsolutni prvak s najviše prodanih hibrida među svim auto brendovima u Hrvatskoj, upravo Suzuki s preko 2000 prodanih hibridnih vozila.

Hibridi su sve više interesantni zbog niske potrošnje goriva, smanjenog CO2 i povoljnog održavanja. Iskoristite jedinstvenu priliku i rezervirajte već danas svoj novi, demo ili rabljeni Suzuki hibrid. U ponudi vozila na hibridni pogon imamo Swfit, VItaru, S-cross, Ignis (blagi hibridi), Swace (jaki hibrid) i Across (plug-in hibrid).

Napominjemo da je zbog cijele ove situacije s rokovima isporuke naš lager ograničen te da ponuda vrijedi do isteka zaliha, dok za sva ostala auta kojih nema trenutno na lageru, možete napraviti rezervaciju. Čeka se u prosjeku 3 mjeseca na isporuku, što je u ovoj situaciji poprilično brže od većine konkurenata. Svakako, navratite do naših prodajnih salona u Splitu, Zadru, Šibeniku ili Dubrovniku i počnite na vrijeme planirati kupnju vašeg novog Suzuki hibrida.

thumb

Hoće li onda biti državnih poticaja?

Pa prema informacijama iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za sve ljubitelje hibrida stižu dobre vijesti - da, i u ovoj godini će biti državnih poticaja!

"Između ostalog, provodimo i program Vozimo ekonomično, u sklopu kojeg se potiče kupnja energetski učinkovitih vozila. Program sufinanciranja je pokrenut 2014. godine te je u osam godina sufinancirano više od 6500 energetski učinkovitih vozila, a njegov nastavak je planiran i u godinama koje slijede, što je u skladu našom, ali i Europskom, klimatsko-energetskom politikom te ciljevima održivog prometnog sustava", poručili su iz Fonda.

1256